Nieuws - Blog

Kinderen goed en actief laten zitten doe je zo!

De hele dag zitten is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt. Tafels en stoelen zijn niet altijd geschikt voor kinderen, waardoor ze soms de meest onmogelijke houdingen aannemen. Een verkeerde zithouding kan verschillende klachten veroorzaken zoals; pijn in de nek, schouders, lage rug en hoofdpijn. Door deze klachten gaan kinderen een nog veel slechtere houding aannemen of kunnen ze concentratieproblemen krijgen waardoor nog meer klachten ontstaan.

Waarom goed en actief zitten belangrijk is Goed en actief zitten voor kinderen is belangrijk! Behalve dat een goede houding ervoor zorgt dat je lichaam beter functioneert, wordt ook je energieniveau verhoogd, verbetert het de bloedsomloop en wordt pijn verminderd.

Motorische ontwikkeling bij kinderen stimuleren


Het is belangrijk om kinderen te stimuleren in hun motorische ontwikkeling door middel van sport- en spelactiviteiten, zowel binnen als buiten! Op deze manier wordt niet alleen de motoriek geoefend, maar wordt ook overgewicht tegengegaan, is het goed voor het zelfvertrouwen en heeft het een positief effect op de algehele gezondheid van kinderen.

De motorische ontwikkeling heeft betrekking op het leren bewegen en is te onderscheiden in grove en fijne motoriek. Bij grove motoriek gaat het om grote lichamelijke bewegingen zoals rollen, lopen, dansen, balanceren, springen, etc. Bij fijne motoriek gaat het om de handmotoriek en andere (kleine) bewegingen zoals spreken en het bewegen van de ogen.

Tips om kinderen te stimuleren

Verzamel verschillende oefenmaterialen waarmee de motorische ontwikkeling van kinderen kan worden gestimuleerd.

10 Tips om kinderen meer water te laten drinken


Kinderen en water drinken: Voor veel ouders blijkt het nog knap lastig om hun koters meer naar de kraan te laten lopen. Toch is het een stuk gezonder om kinderen niet alleen maar limonade, fruitsap, melkproducten of anders suikerrijke drankjes te laten drinken. In dit artikel geven we je 10 praktische tips om kinderen meer water te laten drinken. Lees je mee? TIP 1 | BEKERS & RIETJES
Maak er een gezamenlijk project van! Ga met je kind(eren) naar het winkelcentrum of laat ze online een coole beker, bidon of rietje uitkiezen met hun favoriete figuren en kleuren. Ze zijn er in onwijs veel soorten, kleuren en maten en maken het drinken van water gegarandeerd een stuk leuker!
TIP 2 | SMAAKMAKERS
Betrek kinderen bij het proces om van water drinken een leuke gewoonte te maken.

Bootcamp voor kinderen

Het is populairder dan ooit en niet meer uit het straatbeeld weg te denken: Bootcamp! Wandel door een willekeurig park en je komt ze overal tegen: fanatieke sporters die de meest indrukwekkende kunsten vertonen om gezonder en fitter te worden. Waar bootcamp in het begin vooral bedoeld was om volwassenen op een uitdagende manier te laten zweten, zie je tegenwoordig steeds meer kinderen hijgend en puffend in de buitenlucht rondrennen. Bootcamp voor kinderen is HOT. Ze krijgen er een beresterke conditie van, ontwikkelen ijzersterke spieren en verbeteren daarbij ook nog eens hun coördinatie en motoriek. Om kinderen plezier aan bewegen te laten beleven heeft Alprovi een uitdagende, maar vooral leuke les bootcamp voor kinderen opgesteld.

Het assortiment van Alprovi onder de kerstboom

De feestmaand is alweer in volle gang. Met Sinterklaas achter de rug maken we ons alweer op voor het volgende grote spektakel: KERST! Het heeft altijd heel wat voeten in de aarde om van kerst een onvergetelijke tijd te maken. Er moet een feestelijke outfit gescoord worden, de voorraadkast moet vol zijn, het huis moet in vrolijke kerstsferen zijn én er moeten natuurlijk kerstcadeaus worden gekocht! Ben je op zoek naar een leuk kerstcadeau voor een fysiotherapeut, schoolmeester, schooljuf, kindercoach, personal trainer, gastouder, of wil je iets leuks kopen voor je (klein)kinderen? Lees dan verder! Wij hebben het assortiment van Alprovi voor je in de schijnwerpers gezet! Het eerste pakje onder de kerstboom: De skippybal Zo’n groot cadeau wil natuurlijk iedereen wel hebben! Met de skippybal kunnen kinderen oneindig lang op-en-neer bewegen. Los van dat het gewoon heel erg leuk is, zorgt het ook nog eens voor een goede conditie en stimuleert het de balans en coördinatie. Lees meer »

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes voor kinderen worden steeds populairder, zeker in een tijd waar steeds meer kinderen last hebben van overgewicht. Voedingsfabrikanten spelen hier goed op in, waardoor je steeds meer gezonde tussendoortjes in de supermarkt ziet liggen. Helaas zijn er ook voedingsfabrikanten die enorm goed zijn in het ontwikkelen van producten (én verpakkingen) die ogenschijnlijk gezond lijken, maar in werkelijkheid niets bijdragen aan een verantwoord voedingspatroon. Nietsvermoedende consumenten geloven de gezond uitziende verpakkingen en kopen de producten.

Om te zorgen dat je daadwerkelijk gezonde tussendoortjes voor je kinderen koopt, heeft Alprovi een lijst samengesteld met de meest belangrijke punten waar je op moet letten tijdens je wekelijkse ronde in de supermarkt.

SINT ACTIE: Win een spelpakket t.w.v. € 150,-

HOERA! Sint en Piet zijn weer in het land,
en doen op 5 december dit fantastische sport- en spelpakket van de hand!


Ter waarde van € 150,- om precies te zijn,
en JIJ kunt dit winnen.. is dat niet fijn?

Natuurlijk moet je er wel wat voor doen,
het is natuurlijk niet niks, al dat speelgoed voor zoveel poen.

Like én deel het bericht van Alprovi in het openbaar,
en vergeet ook de Facebookpagina niet te liken, dan pas ben je klaar!

Of nee, WACHT! We verwachten ook nog een leuk gedicht,
tover jij met je woorden een glimlach op ons gezicht?

Groeten Sint en Piet

Waarom kinderen meer moeten bewegen

Overgewicht bij kinderen komt steeds vaker voor. In de jaren 80 had nog maar 6% van de kinderen last van overgewicht. Tegenwoordig is het aantal kinderen met overgewicht gestegen naar maar liefst 14%! Het is de hoogste tijd om deze stijgende trend te doorbreken, kinderen meer te laten bewegen en ze gezonder te laten eten. Het wordt de kinderen ook niet bepaald makkelijk gemaakt om meer te bewegen. Het digitale tijdperk heeft de leukste spelletjes ontwikkeld om kinderen uren stil te laten zitten en ouders hebben nog steeds onvoldoende door wat hier de gevolgen van zijn.

Na zomercongres NVFK - Move to Progress

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie het nazomercongres - Move to Progress
Waar gaat het over? Deze keer alle aandacht voor het sportende kind en wat je daar als kinderfysiotherapeut voor kan betekenen. Alles over de fysiologische en de psychologische invloeden van sport, blessureleed, de kinderfysiotherapeutische mogelijkheden voor hulp bij herstel. En de laatste trending topics over (onder)voeding en sport! Het wordt weer een dynamische dag met updates door verschillende experts

Waar en wanneer vindt het plaats?
Het nazomercongres vindt plaats op zaterdag 23 september van 09.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: De Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Programma ochtend: 08.

Belang van krachttraining

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een training met (extra) weerstand om zo de spierkracht te ontwikkelen en te verbeteren. Meestal wordt krachttraining gebruikt om sportprestaties te verbeteren, voor revalidatie of herstel na blessures, of juist ter preventie van blessures. Krachttraining is vaak een middel om bewegingsvormen beter uit te voeren om zo prestaties naar een hoger niveau te krijgen.

Getoond 1–10 van 28123