Nieuws - Blog

Na zomercongres NVFK - Move to Progress

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie het nazomercongres - Move to Progress
Waar gaat het over? Deze keer alle aandacht voor het sportende kind en wat je daar als kinderfysiotherapeut voor kan betekenen. Alles over de fysiologische en de psychologische invloeden van sport, blessureleed, de kinderfysiotherapeutische mogelijkheden voor hulp bij herstel. En de laatste trending topics over (onder)voeding en sport! Het wordt weer een dynamische dag met updates door verschillende experts

Waar en wanneer vindt het plaats?
Het nazomercongres vindt plaats op zaterdag 23 september van 09.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: De Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Programma ochtend: 08.

Belang van krachttraining

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een training met (extra) weerstand om zo de spierkracht te ontwikkelen en te verbeteren. Meestal wordt krachttraining gebruikt om sportprestaties te verbeteren, voor revalidatie of herstel na blessures, of juist ter preventie van blessures. Krachttraining is vaak een middel om bewegingsvormen beter uit te voeren om zo prestaties naar een hoger niveau te krijgen.

De verzendkosten zijn verlaagd!

Nederland € 4,95 (incl. BTW). België en Duitsland € 6,95 (incl. BTW). Nederland, België en Duitsland orders boven € 125,- incl.

Kinderorthopediecongres 2017

Vrijdag 24 maart vindt voor het 7e achtereenvolgende jaar het kinderorthopediecongres plaats Deze editie wordt erin gegaan op het onderwerp: Pijn! Wij van Alprovi zijn hierbij aanwezig. Kom je ook langs op onze stand?t Tijdens de ochtend wordt er aandacht besteed aan algemene principes van pijn bij kinderen, functionele pijn en neurologische pijn. Drie toonaangevende sprekers uit de anesthesiologie, de neurologie en de revalidatiegeneeskunde zullen aanwezig zijn, we gaan met hen in debat over enkele prangende vragen. Uiteraard worden deze voor de zorgverlener vaak lastig te herkennen, differentiëren en behandelen problemen belicht in relatie tot jullie werk en is er gelegenheid voor het delen van eigen ervaringen en vragen. Mirjam Tuinhout is wederom aanwezig voor een lunchsessie voor (register)podologen, podotherapeuten en orthopedische schoentechnici; ditmaal over het Complex Regionaal Pijn Syndroom.

Nieuwe catalogus 2017

De nieuwe catalogus voor 2017 is uit!!!!

We hebben weer een aantal leuke nieuwe producten toegevoegd aan ons assortiment. Wil je de catalogus online bekijken? Klik dan hier

Wil je deze liever per post ontvangen stuur een mail naar: info@alprovi.nl

Graag kondigen wij ons nieuwe merk aan: Mooffz

Mooffz is hét eigen merk van Alprovi. Mooffz heeft een aantal producten die zich richten op therapie, verenigingen of sporten in het onderwijs. Alle Mooffz producten hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, zijn duurzaam en zéér betaalbaar voor elke therapeut, particulier, sportclub of school. Met ons eigen merk Mooffz krijg je de beste kwaliteit oefenmaterialen voor de laagste prijs.

Bezoek ons op de Dag van de Fysiotherapeut

Een mooie dag. Uw dag! De Dag van de Fysiotherapeut Het is bijna weer zover. De Dag van de Fysiotherapeut. Waarbij het gaat om u én uw vak. De dag waarop het KNGF-congres en het NVFK-congres plaatsvinden, de Fysio in Beeld, de Jaco den Dekkerprijs én de James Gerlag prijs worden uitgereikt.

Bezoek ons op de Nationale Sportvakbeurs

De Nationale Sport Vakbeurs is hét facilitair sport evenement van Nederland Het unieke concept, waar toeleveranciers en belanghebbenden van de mooie sporten voetbal, hockey, tennis en korfbal bij elkaar komen, wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd. Dit facilitaire sportevenement richt zich op de sporten voetbal, hockey, tennis en korfbal.

Op woensdag 30 november stroomt de beursvloer van Evenementenhal Gorinchem wederom vol met voorzitters, trainers, bestuurders, commissieleden, sportambtenaren en andere sport geïnteresseerden. Zij komen op de vakbeurs in contact met o.a (kunst)grasleveranciers, sportmerken, medische- horeca groothandelaren en vele andere leveranciers.

Build N’ Balance en training van dynamische balans en het evenwichtsorgaan (vestibulair systeem) bij hoogsensitieve kinderen

Het thema van dit artikel, geschreven door fysiotherapeut Hannah Harboe, is training van het vestibulair systeem en dynamische balans bij hoogsensitieve kinderen met behulp van de Build N’ Balance loopbaan. Een deel van de populatie is hoog sensitief. Hypersensitiviteit in het zintuiglijk apparaat kan significant zijn bij het leren van motorische vaardigheden en de bereidheid van een kind om te bewegen. Het kind vindt het moeilijk om inkomende zintuiglijke indrukken te scheiden en heeft de neiging om daar overdreven op te reageren. Als het vestibulair systeem te sterk reageert dan heeft het kind het gevoel dat hij/zij de controle verliest en is bang om te vallen, zelfs bij hele eenvoudige balans uitdagingen.

Avondsymposium NVFK THINK STRAIGHT

Donderdag 21 april avondsymposium NVFK ‘THINK STRAIGHT’

Locatie: Conferentiecentrum UniePlaza in Culemborg.

Dit avondsymposium biedt een programma over scoliosebehandeling, diverse veel voorkomende, aan kinderfysiotherapie gerelateerde orthopedische klachten en de mogelijkheden van draagdoekconsulentie.

Getoond 1–10 van 2012