Stadtholder

Stadtholder is een geregistreerd merk van Dillenburg Medical B.V.
Alprovi en Dillenburg Medical ontwikkelde in eigen beheer de zeer gewaardeerde Stadtholder (heil-) moorpakkingen;

De Stadtholder moorpakkingen zijn tegenwoordig een standaard in de toepassing van warmte therapie.

Thermotherapie is een verzamelnaam voor behandelingsmethodes, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte of van koude, en behoort tot de oudste medische behandelmethoden.

Warmtetherapie wordt onder andere gebruikt bij nek/schouder klachten, spierpijn, gewrichtspijn, lage rugklachten, zweepslag, spasmen, ischias, reumatische aandoeningen en menstruatiepijn.
Warmte stimuleert de bloedcirculatie, ontspant de spieren en kan de gewrichten soepel maken zodat ze beter kunnen bewegen. Bij ontstekingsprocessen en koorts  dient geen warmte therapie toegepast te worden. Koudetherapie kan juist wel (locaal) worden toegepast bij ontstekingen, zwellingen en koorts en wordt ook vaak ingezet bij pijnklachten en reumatische aandoeningen.

Stadtholder®

De specifieke heilmoor, waarmee de Stadtholder® warmte/koude pakkingen zijn gevuld, wordt gewonnen in afgravinggebieden. Moor is het resultaat van een zeer langdurig, natuurlijk proces.
Afgestorven planten vormen in de bodem na honderden jaren een veenlaag, die de basis vormt voor de moor in onze moorpakkingen. Door malen, filteren, ontkiemen en het onttrekken van vocht wordt een constante kwaliteit gewaarborgd, die een consistente warmte/koude geleiding kent en die zo’n 30% effectiever is dan traditionele synthetische gel.

Stadtholder pakking zijn in onze webshop te vinden onder de categorie warmte pakking moor - Stadtholder en koude pakking.